• 8Keukens van klanten
De keuken van Pieter en Anja

Pas een jaar wonen Anja, Pieter en dochter Julie in hun droomhuis aan het water. Sinds de XL-leefkeuken van Your Kitchen werd geïnstalleerd, voelt het hélemaal aan als thuis.

Ontmoet de klant

Wie: Anja (42), Pieter (45) en dochter Julie (4).
Type woning: twee-onder-een-kapwoning.
Woonstijl: industrieel met een vleugje modern en natuurlijke materialen.
Werkblad: Pearlgrey.
Apparatuur: twee ovens, een wijnklimaatkast en een Quooker.
Het mooiste aan de keuken: “De combinatie van materialen en handige snufjes.”

Door te spelen met gladde, ruwe, matte en glanzende afwerkingen ontstaat een levendig en speels effect.

VAN ROTTERDAM NAAR HAZERSWOUDE-DORP

Anja en Pieter besloten hun geliefde stad Rotterdam te verruilen voor een twee-onder-een-kapwoning in Hazerwoude-dorp. Deze stap hebben ze geen moment betreurd, ondanks de initieel nodige inspanningen om het nieuwe huis naar hun zin te maken. “De tuin, de ruimte en het prachtige uitzicht over het water raakten ons recht in het hart,” aldus Anja. “We hebben het oude huis grondig moeten renoveren.” De renovatie nam in totaal zes maanden in beslag. Het stel pakte het grondig aan, inclusief twee uitbouwen en een gloednieuwe keuken. “Om me volledig te kunnen richten op de verbouwing, nam ik een sabbatical van mijn werk,” vertelt Pieter. Bij het uitzoeken van de nieuwe keuken stapte Anja met de plattegrond van het huis en de wens voor een woonkeuken met uitzicht op het water naar een vestiging van Your Kitchen.

Een opvallend element

Bij het zien van een keukenopstelling in de showroom waren Anja en Pieter direct enthousiast. “We wilden naast een kookeiland graag dat de keuken het kloppende hart van ons huis zou zijn – een leefruimte die de hele dag door gebruikt kan worden.” Ze kozen voor het showroommodel als basis en pasten het aan naar hun gezinsbehoeften. “Het kiezen van de kleuren was het meest uitdagend. Aangezien de hoge kastenwand al zwart zou zijn, wilden we een andere kleur voor het eiland.” Een adviseur suggereerde ijsblauwe fronten met een subtiel, taupekleurig aanrechtblad. “Hoewel ik er meteen enthousiast over was, vond ik het ook spannend. Toen de keuken eenmaal werd geleverd, was ik even verrast: het is echt een opvallend element. Maar we zijn ontzettend blij met deze keuze! Het blauw past bij alles en verandert gedurende de dag van uiterlijk.” Anja en Pieter hielden ook rekening met contrastrijke materialen. Door te spelen met gladde, ruwe, matte en glanzende afwerkingen ontstaat een levendig en speels effect.

Door te spelen met gladde, ruwe, matte en glanzende afwerkingen ontstaat een levendig en speels effect.

Een hoekje om

Gedurende de dag gebruiken Anja en Pieter de keuken als een woonruimte. “We hebben bewust gekozen voor veel lades, omdat ze praktisch zijn en voldoende ruimte bieden voor grote items zoals pannen.” Er is een grote lade gereserveerd voor het speelgoed van hun kind, Jula. De groeven van de lades op het kookeiland lopen door naar de hoek, wat voor een interessant effect zorgt. In de zwarte kastenwand bevinden zich twee ovens, een koelkast, lades en een plankenkast. “Grando heeft een ombouw ontworpen om de kastenwand heen, zodat deze minder ruimte inneemt. Vanwege de oude structuur van het huis, waar niets helemaal recht staat, kostte het plaatsen ervan veel tijd. Maar de vakmensen bleven volhouden totdat de kast perfect stond.” Dankzij de ombouw is er naast de kastenwand een nis ontstaan. “Hier staat het koffieapparaat en kunnen losse spullen worden opgeborgen, zodat het keukeneiland netjes blijft.” Ondanks dat de verbouwing sociaal gezien voor wat rust zorgde, hebben Anja en Pieter inmiddels weer etentjes met vrienden gehost. “Pieter kiest wijn uit de klimaatkast en bij mooi weer gaan de deuren naar de tuin open. Iedereen bevindt zich nu in dezelfde ruimte en geniet gezellig van elkaars gezelschap rondom het eiland!”

Liever persoonlijk advies? Kom langs in onze showroom en bekijk zelf alle mogelijkheden of maak hier direct een afspraak!