• 8Blogoverzicht
GreenGridz werkblad, duurzaam werkblad, duurzame keuken

Greengridz, dé duurzame oplossing voor jouw keuken

Als we denken aan duurzaamheid en een gezonde leefomgeving, denken we vaak aan recycling, energiebesparing en groene initiatieven. Maar wat als we je vertellen dat zelfs in de wereld van interieur- en meubelbouw er een oplossing is die bijdraagt aan een duurzamere toekomst? Maak kennis met Greengridz®, een revolutionair bouwpaneel met een gezonde missie. In deze blog ontdek je hoe Greengridz® minder materiaal, minder CO2-uitstoot en minder afval betekent, en waarom het de ideale keuze is voor een duurzame en gezonde leefomgeving.

Materiaaleigenschappen van Greengridz

Greengridz® wordt gemaakt van een hdf basispaneel met een 4 mm dik boven en onderblad en een raster van 3 mm, waarbij de celstructuur wordt gehecht met een milieuvriendelijke PVAc D3-lijm en beide lange zijdes zijn ingelegd. De maximale afmeting is 520 x 120 cm. De dikte van het blad kan variëren van 25, 32, 38, 50, 60 en 80 mm dik. Kortom; of je een eiland keuken of een andere vorm wil, alles in mogelijk!

Duurzaamheidsvoordelen

– Minder materiaal, minder CO2-uitstoot en minder afval: Het begrip circulaire economie wordt steeds belangrijker in onze samenleving, en Greengridz® speelt hierin een cruciale rol. Met een gepatenteerd roostersysteem biedt Greengridz® een lichte constructie, waardoor 60-90% minder grondstoffen nodig zijn in vergelijking met traditionele massieve meubelpanelen. Dit betekent dat waardevolle grondstoffen behouden blijven en afval wordt verminderd.

– De CO2-uitstoot tijdens productie en transport is bij Greengridz® zelfs 60% lager dan bij alternatieven zoals multiplex. Het lichte gewicht van Greengridz® zorgt voor minder brandstofverbruik tijdens transport, terwijl er tegelijkertijd 50% meer volume kan worden vervoerd (diit scheelt ook weer rugpijn voor de monteurs 😉). Zo draagt Greengridz® bij aan het verminderen van de CO2-voetafdruk en het bevorderen van duurzaam transport. 

– Daarnaast zorgt Greengridz® voor minder afval. Het paneel is samengesteld uit verschillende gerecyclede reststromen van natuurlijke cellulosevezels, waardoor het biologisch afbreekbaar is. Het voldoet aan de hoogste normen op het gebied van afvalbeheer en draagt bij aan een efficiënte en duurzame materiaalcyclus. Greengridz® streeft zelfs naar een 100% afvalvrije productie door oude panelen te hergebruiken en zo de cirkel te sluiten.

– Naast het feit dat Greengridz® een duurzame optie is, is het ook een gezonde keuze voor de leefomgeving. Het is CARB2-gecertificeerd, wat betekent dat het voldoet aan de strengste eisen op het gebied van vluchtige organische stoffen (VOS), zoals formaldehyde. Dit draagt bij aan een gezonde werkomgeving en een gezond binnenklimaat.

Conclusie

Met Greengridz® is een gezonde en duurzame leefomgeving binnen handbereik. Dit innovatieve bouwpaneel biedt niet alleen voordelen op het gebied van materiaalgebruik, CO2-uitstoot en afvalbeheer, maar zorgt ook voor een gezonde werkomgeving. Kies voor Greengridz® en draag bij aan een circulaire economie en een betere toekomst. 

Liever persoonlijk advies? Kom langs in onze showroom en bekijk zelf alle mogelijkheden of maak hier direct een afspraak!