• 8Blogoverzicht
Keuken, koken, koken met kinderen, kindvriendelijk, kindvriendelijke keuken

MAAK JE KEUKEN KINDVRIENDELIJK MET DEZE TIPS!

Als je kinderen hebt, is het belangrijk om je keuken kindvriendelijk te maken en een veilige omgeving te creëren waarin ze kunnen helpen en spelen zonder zichzelf in gevaar te brengen. In deze blog delen we handige tips om je keuken kindvriendelijk te maken.

KIES VOOR EEN INDUCTIEKOOKPLAAT

Een van de grootste voordelen van een inductiekookplaat is dat deze alleen verwarmt wanneer er een pan op staat. Dit betekent dat wanneer de pan wordt verwijderd, de kookplaat snel afkoelt en er minder risico op brandwonden is voor nieuwsgierige kinderhanden. Daarnaast hebben veel inductiekookplaten kinderbeveiliging opties, waardoor het moeilijker is voor kinderen om de kookplaat per ongeluk aan te zetten.

KIES VOOR greeploze keukendeuren

Peuters die (net) kunnen lopen verkennen graag hun omgeving. Het hoofd stoten aan greepjes op keukendeuren is een veelvoorkomend ongeluk bij peuters die nog niet goed om zich heen kijken tijdens het lopen. Kies daarom voor greeploze keukendeuren waar ze zich niet aan kunnen stoten. Kijk bijvoorbeeld bij Nobilia voor de greeploze keukens.

KIES VOOR EEN QUOOKER

Een hete waterkoker kan gevaarlijk zijn als kinderen ermee spelen. Een veilige optie is het installeren van een Quooker, een kokendwaterkraan met kinderbeveiliging. Met een Quooker kunnen kinderen niet zomaar de hete kraan open draaien, waardoor het risico op brandwonden wordt verminderd. Lees in deze blog of een Quooker bij je past.

 

“Voorkom het risico op brandwonden door te kiezen voor een inductiekookplaat.”

GEBRUIK KINDERSLOTEN OP KASTJES

Om te voorkomen dat kinderen toegang hebben tot gevaarlijke voorwerpen zoals scherpe keukenmessen, chemische schoonmaakmiddelen en glazen, is het belangrijk om kindersloten op je keukenkastjes te installeren. Deze eenvoudig te bevestigen sloten zorgen ervoor dat je je kinderen met een gerust hart in de keuken kunt laten!

PLAATS DE OVEN OP EEN VEILIGE HOOGTE

Om te voorkomen dat kinderen zich verbranden aan een hete oven, is het verstandig om de oven op een veilige hoogte te plaatsen. Door de oven te verhogen, verklein je de kans dat kinderen per ongeluk in aanraking komen met hete oppervlakken.

BEVESTIG HOEKBESCHERMERS

Scherpe hoeken in de keuken kunnen een bron van ongelukken zijn, zowel voor kinderen als volwassenen. Om verwondingen te voorkomen, is het aan te raden om hoekbeschermers te bevestigen op de harde, rechte hoeken van kasten, aanrechtbladen en andere meubels in de keuken.

CONCLUSIE

Het kindvriendelijk maken van je keuken is van essentieel belang om de veiligheid van je kinderen te waarborgen. Door te kiezen voor een inductiekookplaat, greeploze keukendeuren, een Quooker met kinderbeveiliging, het gebruik van kindersloten op kastjes, het plaatsen van de oven op een veilige hoogte en het bevestigen van hoekbeschermers, kun je een kindvriendelijke omgeving creëren waarin je kinderen veilig zijn in de keuken. 

Liever persoonlijk advies? Kom langs in onze showroom en bekijk zelf alle mogelijkheden of maak hier direct een afspraak!