• 8Blogoverzicht
Zwarte keuken, moderne keuken, keukenshowroom, keukenkasten, verlichting

10 materiaalkeuzes voor een unieke achterwand in jouw keuken

Een nieuwe keuken uniek en persoonlijk maken of wil je je oude keuken een nieuwe look geven? Om je keuken echt uniek te maken, kun je spelen met verschillende elementen, waaronder de achterwand. Een prachtige achterwand kan een statement maken en je keuken transformeren. In deze blog bespreken we 10 verschillende soorten achterwand materialen die je kunt gebruiken om je keuken naar een hoger niveau te tillen.

1. Glas

Glas is een populaire keuze vanwege zijn strakke en moderne uitstraling. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij je keuken past. Glas is ook gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen vlekken, waardoor het een praktische keuze is. Door de reflectie van het licht in het glas lijkt de keuken groter en lichter.

2. Roestvrij staal (RVS)

RVS is duurzaam, hygiënisch en perfect voor een eigentijdse keuken. Het geeft een professionele uitstraling en is gemakkelijk te onderhouden. RVS-achterwanden zijn bestand tegen hitte, water en vlekken, waardoor ze perfect zijn voor de keuken waarin intensief wordt gekookt.

3. Alusplash

Alusplash is een innovatief materiaal dat aluminium combineert met een hoogwaardige afwerking. Het is lichtgewicht, duurzaam en verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Alusplash is eenvoudig te installeren en te reinigen, waardoor het een goede keuze is voor een moderne en onderhoudsvriendelijke achterwand.

4. Kunststof

Kunststof achterwanden zijn betaalbaar en verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en designs. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen vlekken. Kunststof is een veelzijdig materiaal dat je de vrijheid geeft om je creativiteit de vrije loop te laten, omdat het op maat kan worden gesneden en gevormd.

5. Tegels

Tegels zijn klassiek en tijdloos. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en formaten, waardoor je eindeloos kunt combineren. Tegelachterwanden zijn duurzaam, hittebestendig en gemakkelijk schoon te maken. Ze voegen textuur en karakter toe aan je keuken.

“Betonlook kan worden bereikt met behulp van speciale verftechnieken of met betonstuc, waardoor je keuken een uniek karakter krijgt”

6. Betonlook

Betonlook achterwanden zijn de perfecte keuze voor een industriële en moderne keuken. Ze geven een ruwe en stoere uitstraling, terwijl ze toch elegantie en stijl behouden. Betonlook kan worden bereikt met behulp van speciale verftechnieken of met betonstuc, waardoor je keuken een uniek karakter krijgt.

7. Hout

Houten achterwanden voegen warmte en een natuurlijke sfeer toe aan je keuken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen, waardoor je kunt kiezen voor een rustieke, moderne of traditionele uitstraling. Hout kan een geweldig contrast vormen met andere materialen in de keuken en een fijne sfeer creëren.

8. Steen

Steenachtige materialen, zoals marmer, graniet of leisteen, geven je keuken een luxe uitstraling. Ze zijn duurzaam, hittebestendig en gemakkelijk schoon te maken. Steen kan een prachtige textuur en kleur toevoegen aan je keuken en een tijdloos karakter creëren.

9. Behang

Behang is een creatieve manier om je keukenachterwand te transformeren. Er zijn speciale behangsoorten verkrijgbaar die bestand zijn tegen vocht en gemakkelijk schoon te maken zijn. Met behang kun je spelen met patronen, kleuren en texturen, waardoor je keuken een hele andere look krijgt.

10. Spiegels

Spiegels zijn ideaal om kleine keukens groter te laten lijken en meer licht in de ruimte te brengen. Ze reflecteren het natuurlijke licht en creëren een gevoel van ruimte. Spiegel achterwanden zijn gemakkelijk schoon te maken en voegen een vleugje elegantie toe aan je keuken. Houd er rekening mee dat vlekken hier wel snel zichtbaar op zijn.

Conclusie:

Om je keuken echt uniek te maken, kun je spelen met de achterwand. Een prachtige achterwand kan een statement maken en je keuken transformeren!

Liever persoonlijk advies? Kom langs in onze showroom en bekijk zelf alle mogelijkheden of maak hier direct een afspraak!